Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Πέντε λόγια πατρινά για πρόσφυγες - μετανάστες και ένα για μας

Από την Εκπαιδευτική Παρέμβαση Αχαΐας, εκδόθηκε ανακοίνωση με τον παραπάνω τίτλο, για το ζήτημα των προσφύγων/ μεταναστών στην Πάτρα, την οπoία και δημοσιεύουμε:
Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί για τον ξεσπιτωμό τους από τις χώρες τους είστε σεις οικονομική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, της Ε.Ε., των G8, G20, τού NATO.
Εσείς τους εκμεταλλεύεστε και στα χιλιάδες χιλιόμετρα του ξενιτεμού τους, τους οδηγείτε εξεφτιλιστικά να περάσουν με τους δικούς σας «νταβαντζήδες» από στεριές και θάλασσες, λόγω των ιμπεριαλιστικών και μεγαλοκαπιταλιστικών σας επιδρομών στις πατρίδες τους.
Εσείς τους εκμεταλλεύεστε και στα χιλιάδες χιλιόμετρα του ξενιτεμού τους, τους οδηγείτε εξεφτιλιστικά να περάσουν με τους δικούς σας «νταβαντζήδες» από στεριές και θάλασσες, λόγω των ιμπεριαλιστικών και μεγαλοκαπιταλιστικών σας επιδρομών στις πατρίδες τους.
Εσείς επί πλέον είστε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί:
Που δεν τους δίνετε ταξιδιωτικά έγγραφα για τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., ώστε να τους έχετε ως «τρομοκρατικό» υπόδειγμα για μας στους ιθαγενείς.
Που τους οδηγείτε σε γκέτο, σε απάνθρωπους καταυλισμούς, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ώστε να αισθανόμαστε εμείς το «μη χειρότερα» σε ό,τι μας ετοιμάζετε και ταυτόχρονα να ξεσηκώνετε τους ιθαγενείς γείτονες κατοίκους ενάντιά τους.
Που, όποτε «μας χρειάζεται», προωθείτε τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τους, ώστε να διαλύετε ό,τι έχει απομείνει από την ασφάλιση και σύνταξη και των αδυνάτων και των γηρατιών μας.
Που δημιουργείτε την έλλειψη δυνατότητας, για όσους το επιθυμούν, να ενσωματωθούν στη κοινωνία και τη χώρα μας και να λειτουργούμε σιγά-σιγά αφιλόξενα απέναντί τους, προσβάλλοντας και το δικό μας μακρόχρονο πολιτισμό.
Που οδηγείτε στο γκρέμισμα και στη πυρπόληση των χάρτινων κατοικιών τους, χωρίς πριν να έχετε ετοιμάσεις μικρές ανθρώπινες εστίες για την φιλοξενία τους, ώστε να δείξετε την Ε.Ε. ως φρούριο, ως πολιτικό και οικονομικό γκέτο, αφού ήδη την ετοιμάζετε εκμεταλλευόμενοι της δική σας παγκόσμια κρίση.
Που προωθείτε τον έρποντα και ορθούμενο εκφασισμό της κοινωνίας μας, ώστε να μη ζητάμε περισσότερη δημοκρατία, ανθρωπινότερο πολιτισμό, ενιαία γνώση, ανθρώπινα σχολεία, δημιουργική εργασία για όλα τα παιδιά μας.
Για όλα αυτά:
Σας καταγγέλλουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα για «ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Ζητάμε από το ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρουν σαφή θέση.Αλήθεια οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί τί λένε; Ή μήπως κάνουν διακοπές διαρκείας - απ' όλα - όπως οι δικοί μας, [http://paskviotias.blogspot.com/], λες και τα εκπαιδευτικά ζητήματα λύθηκαν αίφνης εν μέσω θέρους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου