Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Διάλογος για την καύση

Ο κ.Μαμής απαντά στο Απάντηση στον Ε.Μαμμή: Ο Γιάννης και το σκεπάρνι

Ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνάντηση στο Δημαρχείο Θήβας ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να επαναλάβει την σχετική παραφιλολογία περί "κρυφών σχεδίων" του Δήμου, και όλοι αντιλήφθηκαν ότι ο Δήμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει γνώση τέτοιων σχεδίων, αλλά αντίθετα ΟΛΟΙ επέκριναν τη νομαρχία για το θέμα της μελέτης που επιστράφηκε, και όχι το Δήμο, δίνει μια κατ' αρχήν απάντηση.Οσο για το δεύτερο, ελαφρά αλλά έξυπνα, ειρωνικό σχόλιό σας, παρακαλώ να αναρτήσετε δύο δημοσιεύματα http://www.syn-europe.gr/index.php?cata_id=4&catb_id=&Datain=1074&LID=1καιhttp://www.dw-world.de/dw/article/0,,3431504,00.html και να τα σχολιάσετε το ίδο ειρωνικά, καθώς ο ευρωβουλευτής (τέως, δυστυχώς) του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλης, που δεν φαντάζομαι να τον θεωρείτε "επικίνδυνο" και "περιβαλλοντοκτόνο" όπως ίσως θεωρείτε εμάς, λέει :1. Είμαστε ουραγοί στην ΕΕ-15 στη διαλογή, συσκευασία και ανακύκλωση απορριμμάτων, ενώ η αξιοποίηση τους για την ανάκτηση υλικών και παραγωγή ενέργειας, βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση2.Πρώτος στόχος να περιορίσουμε τα απόβλητα που σημαίνει αλλαγές στη συσκευασία, στη χρήση τους. Δεύτερος στόχος, χρησιμοποιώντας την ανακύκλωση, να χρησιμοποιούμε τα απόβλητα για παραγωγή ενέργειας ή για να παράγουμε το ίδιο υλικό, ανακυκλωμένο χαρτί για παράδειγμα».»3. O ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στην ταφή των απορριμμάτων. Kαι αυτό γιατί δεν διαθέτει ακόμα ούτε καν τους «Xώρους Υγειονομικής Tαφής», οι οποίοι στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι :«Ποιά είναι η τραγωδία για την Ελλάδα; H ανακύκλωση που από 27 πρέπει να γίνει 50 βρίσκεται στην Ελλάδα σε μονοψήφιους αριθμούς. Kαι την ώρα που το Kοινοβούλιο λέει δεν θέλουμε υγειονομική ταφή, δε θέλουμε να θάβουμε τα σκουπίδια μας στο χώμα, η Ελλάδα πασχίζει να κλείσει τις παράνομες χωματερές για να περάσει στους XΥTA, δηλαδή στους χώρους ...υγειονομικής ταφής! Δηλαδή είμαστε πολύ πιο πίσω από μία νομιμότητα, την οποία η Ε.Ε. θέλει πλέον να την εκσυγχρονίσει και να την αλλάξει... »Αν λέμε τα ίδια πράγματα με τον κ. Παπαδημούλη, γιατί ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΜΕ, ακόμα και για την ανάγκη να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑ-ΧΥΤΑ ΕΠΟΧΗ, περιμένω να σύρετε στον συμπαθή ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, όσα και σε εμάς...

Απάντηση : κ.Μαμμή, κατ'αρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση, που σας υποχρέωσε να δημοσιεύσετε την απάντηση σας και αλλού. Δεν απαντάμε όλοι σε όλα και οι δύο -τρείς σχετικοί με το θέμα, δεν είδαμε το μήνυμα λόγω Σαββατοκύριακου. Προφανώς αφού έχουμε φιλοξενήσει ήδη 5 απαντήσεις σας και πολύ πιο μακροσκελείς (μάλιστα φτιάξαμε και ιστολόγιο αρχείου με αφορμή αυτές τις απαντήσεις), δεν είχαμε κανένα λόγο να μην δημοσιεύσουμε και την έκτη.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι εξακολουθείτε την τακτική άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Για παράδειγμα έχουμε ρωτήσει τρείς φορές σε ποιά μονάδα βιομάζας αναφερόσαστε στην δεύτερη απάντησή σας. Εμείς όπως ξανάπαμε, νομίζουμε ότι "μονάδα καύσης βιομάζας" βαφτίζατε την μονάδα της Ηλέκτωρ.
Δεν απαντάτε στο τι θα κάνουμε το άκρως τοξικό και επικύνδινο υπόλειμμα της καύσης που όπως καταγγέλθηκε απαιτεί ειδικό ΧΥΤΑ επικινδύνων για να ταφεί. Δεν απαντάτε γιατί έχετε τόσο αγχος με το υπόλειμμα των σκουπιδιών της ανακύκλωσης που δεν έχετε καν ξεκινήσει. Επίσης δεν απαντάτε στη διαπίστωση ότι εάν κάνατε ανακύκλωση τότε ο ΧΥΤΑ θα διαρκούσε όχι 5 αλλά 40 χρόνια. Και τέλος ότι το υπόλειμμα των σκουπιδιών της Θήβας μετά απο ανακκλωση δεν θα άξιζε να καεί.
Αντί για όλα αυτά απαντάτε για τον κ.Παπαδημούλη. Το θέμα μας δεν είναι να σχολιάσουμε τις απόψεις των 300 εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου. Και αν ο κ.Παπαδημούλης λέει αυτά που λέτε τόσο το χειρότερο. Το θέμα μας είναι να πάρετε έσείς θέση (και ο κ.Δήμαρχος βεβαίως-βεβαίως). Και απο όσο γνωρίζουμε αύριο θα σας δοθεί (για μια ακόμη φορά) η ευκαιρία.Μην ξεχάσετε να ζητήσετε επιτέλους τη μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου