Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση απο τη Ρ.Α.Σ. για τους μετανάστες

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ενθάρρυνση του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει την αποκρουστική ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κηρύσσοντας πόλεμο κατά των μεταναστών. Με μαζικές συλλήψεις & επιχειρήσεις «σκούπα», απελάσεις & επανα-προωθήσεις αγνοώντας το δικαίωμα ασύλου, δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης & «μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες» (όπως ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου), προσπαθούν να πείσουν ότι «αντιμετωπίζουν» ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα…
Όταν ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια, το δουλεμπόριο δεν ανησυχούσε εργοδότες – ΜΜΕ & κυβέρνηση. Τώρα, που λόγω της κρίσης, θέλουν λιγότερους & ακόμη φθηνότερους μετανάστες, βάζουν την κουκούλα του καταδότη μεταναστών.
Οι πραγματικές όμως αιτίες των σύγχρονων μεταναστευτικών ρευμάτων κρύβονται :
- μετανάστες και πρόσφυγες δημιουργούν οι πόλεμοι αμερικανών & ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (με τη συμμετοχή της Ελλάδας) σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία κλπ. Είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των πρόσφατων κυμάτων μεταναστών έρχεται από αυτές τις χώρες;
- ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα (όπως τα προϊόντα), γιατί προσκρούουν στην Ε.Ε. – φρούριο & ειδικά στο άθλιο Μεταναστατευτικό Σύμφωνο, που απαγορεύει στον μετανάστη να κινηθεί μέσα στην Ε.Ε. και τον επιστρέφει στη χώρα – εισόδου προς απέλαση.
- ότι οι συνθήκες «γκετοποίησης» & άγριας εκμετάλλευσης , ο φαύλος κύκλος παρανομία -εξαθλίωση – παρανομία ,των μεταναστών δημιουργεί το κλίμα φόβου & την εγκληματικότητα σε συγκεκριμένες περιοχές , που σκόπιμα διογκώνεται στα τηλεοπτικά «Δελτία των 8.00΄΄».
- ότι για τις εργασιακές συνθήκες των ελλήνων & ξένων εργαζομένων , την ελαστική εργασία, τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, την ανασφάλιστη εργασία, την μερική απασχόληση & την εκ περιτροπής εργασία , τις απολύσεις κ.λ.π. δεν ευθύνονται οι μετανάστες .
Είναι & αυτοί θύματα & μάλιστα διπλά των πολιτικών μείωσης του εργατικού κόστους & εκτίναξης των κερδών που εφαρμόζουν οι εργοδότες, αφού έγιναν νόμοι από Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία & «οδηγίες» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Σε αυτές τις συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό κίνημα, οι μαζικοί φορείς, να πάρουν άμεσα μαζικές πρωτοβουλίες - για να μην έχουμε άλλη Κούνεβα - διεκδικώντας:- Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης – Ε.Ε.- Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια- Ίση αμοιβή για ίση δουλειά . Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες (νόμιμους ή όχι).- Ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην Ε.Ε. σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.- Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης & της συνθήκης Σένγκεν- Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής & γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, χώροι λατρείας & κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν. Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων.- Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους.- Ελληνική υπηκοότητα σε όσους μετανάστες έχουν γεννηθεί και μένουν στην Ελλάδα .
- Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Άμεση περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κονδυλίων για τις κοινωνικές ανάγκες στον τόπο μας.“ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” Όταν ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια, το δουλεμπόριο δεν ανησυχούσε εργοδότες – ΜΜΕ & κυβέρνηση. Τώρα, που λόγω της κρίσης, θέλουν λιγότερους & ακόμη φθηνότερους μετανάστες, βάζουν την κουκούλα του καταδότη μεταναστών.Οι πραγματικές όμως αιτίες των σύγχρονων μεταναστευτικών ρευμάτων κρύβονται :- μετανάστες και πρόσφυγες δημιουργούν οι πόλεμοι αμερικανών & ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (με τη συμμετοχή της Ελλάδας) σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία κλπ. Είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των πρόσφατων κυμάτων μεταναστών έρχεται από αυτές τις χώρες;- ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα (όπως τα προϊόντα), γιατί προσκρούουν στην Ε.Ε. – φρούριο & ειδικά στο άθλιο Μεταναστατευτικό Σύμφωνο, που απαγορεύει στον μετανάστη να κινηθεί μέσα στην Ε.Ε. και τον επιστρέφει στη χώρα – εισόδου προς απέλαση.- ότι οι συνθήκες «γκετοποίησης» & άγριας εκμετάλλευσης , ο φαύλος κύκλος παρανομία -εξαθλίωση – παρανομία ,των μεταναστών δημιουργεί το κλίμα φόβου & την εγκληματικότητα σε συγκεκριμένες περιοχές , που σκόπιμα διογκώνεται στα τηλεοπτικά «Δελτία των 8.00΄΄».
- ότι για τις εργασιακές συνθήκες των ελλήνων & ξένων εργαζομένων , την ελαστική εργασία, τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, την ανασφάλιστη εργασία, την μερική απασχόληση & την εκ περιτροπής εργασία , τις απολύσεις κ.λ.π. δεν ευθύνονται οι μετανάστες . Είναι & αυτοί θύματα & μάλιστα διπλά των πολιτικών μείωσης του εργατικού κόστους & εκτίναξης των κερδών που εφαρμόζουν οι εργοδότες, αφού έγιναν νόμοι από Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία & «οδηγίες» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Σε αυτές τις συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό κίνημα, οι μαζικοί φορείς, να πάρουν άμεσα μαζικές πρωτοβουλίες - για να μην έχουμε άλλη Κούνεβα - διεκδικώντας:
- Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης – Ε.Ε.- Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια- Ίση αμοιβή για ίση δουλειά . Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες (νόμιμους ή όχι).- Ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην Ε.Ε. σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.- Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης & της συνθήκης Σένγκεν- Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής & γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, χώροι λατρείας & κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν. Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων.- Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους.- Ελληνική υπηκοότητα σε όσους μετανάστες έχουν γεννηθεί και μένουν στην Ελλάδα .- Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Άμεση περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κονδυλίων για τις κοινωνικές ανάγκες στον τόπο μας.
“ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου