Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

  • ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ 

Ν. ΣΒΙΓΓΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

 

     Με μια πρωτοφανή απόφαση του κ. Σβίγγου και όλης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των παρόντων μελών της μείζονος μειοψηφίας,  επέτρεψαν την κοπή αιωνόβιου κυπαρισσιού της δενδροστοιχίας-μνημείο στην οδό Αναπαύσεως, παρά την έντονη αντίδραση μας, ότι πλην της κοπής του δέντρου αυτού, δημιουργούνται  τετελεσμένα με κίνδυνο να κοπούν σταδιακά όλα τα αιωνόβια κυπαρίσσια από αντίστοιχα αιτήματα ιδιωτών.

    Και επιβεβαιωθήκαμε.

     Στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. της 23-11-2009, εξετάστηκε νέο αίτημα άλλου ιδιώτη για κοπή και άλλου αιωνόβιου κυπαρισσιού στην οδό Αναπαύσεως.

     Μπροστά στην επιβεβαίωση του ολοφάνερου κινδύνου τον οποίο πλέον διαπίστωσε και η μείζονα μειοψηφία, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου υποχώρησε και συναίνεσε σε αναβολή του θέματος.

     Στην προφανή επιδίωξη μας να τοποθετηθούμε επί των παραπάνω θεμάτων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καταστρατήγησε τον Κανονισμό και μάλιστα υποκύπτοντας σε υβριστική συμπεριφορά αντιδημάρχου προς τους δημοτικούς συμβούλους της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ, αντί να επαναφέρει τον υβρίζοντα αντιδήμαρχο του κ. Σβίγγου στην δημοκρατική τάξη, επιχείρησε  να στραφεί επιτιμητικά προς τους συμβούλους της ΚΙΝΗΣΗΣ.     Κατόπιν αυτών των ενεργειών όλη η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποχώρησε καταγγέλλοντας την στάση του προέδρου και τις απαράδεκτες ενέργειες του αντιδημάρχου κ. Αρκούδη. 

     Την πρωτοφανή επιλογή της κοπής του αιωνόβιου δέντρου, προσπάθησε ο κ. Σβίγγος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαμμής και ο αντιδήμαρχος κ. Αρκούδης να σκεπάσουν με αυταρχισμό.

     Ο κ. Σβίγγος και οι συνεργάτες του, με περισσή αλαζονεία, αλλά και εντεινόμενο αυταρχισμό, για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν πόσο μακριά είναι από τις απαιτήσεις των πολιτών για προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Θήβα 27-11-2009

Για  την ΚΙΝΗΣΗ

Σκούμας Θανάσης – Κουρκούτης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου