Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δήμου Θηβαίων

.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

 Αντιπροσωπεία μαθητών της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνάσιου της Θήβας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος τους οποίους συνόδευε ο καθηγητής τους κ. Χρήστος Μήτσης.

Οι μαθητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο τις απόψεις του σχετικά με την οικολογική μετακίνηση μέσα στην πόλη στα πλαίσια εκδήλωσης που ετοιμάζουν (ecomobility 2009-2010).

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα της μετακίνησης όλων των πολιτών με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον, που δεν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, αλλά ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης που προωθείται Παγκοσμίως.

Σε ότι αφορά την πόλη ο κ. Σβίγγος ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να τεθούν στην κυκλοφορία ηλεκτροκίνητα οχήματα για την δωρεάν και οικολογική μετακίνηση των πολιτών σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Δήμος διαθέτει ήδη δυο από αυτά, τα οποία για λόγους γραφειοκρατικούς δεν  μπορεί να τα εντάξει στην κυκλοφορία.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει εισηγηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών κυττάρων στις στέγες των σχολείων και γενικά σε όλα τα Δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διαπλάτυνση των  πεζοδρομίων αλλά και στην λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών όπως και των Ατόμων με Αναπηρία.

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για την περσινή διάκριση του σχολείου τους σε Πανελλήνια κλίμακα (Τρίτο Βραβείο) στο θέμα της οικολογικής μεταφοράς και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και στην φετινή τους συμμετοχή στο Ecomobility.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

Θέμα: Εορτασμός Ενόπλων Δυνάμεων 

Μήνυμα για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21/11) απηύθυνε ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος. Στο μήνυμα του αναφέρει τα εξής:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις,  των σύγχρονων και αποτελεσματικών οπλικών συστημάτων, της αποτελεσματικής οργάνωσης και δομής του στρατεύματος, αλλά κυρίως του εκπαιδευμένου κι αποφασισμένου έμψυχου δυναμικού, είναι ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε επιβουλή.Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τα σύνορα μας και την εδαφική μας ακεραιότητα μπροστά σε κάθε ορατό ή αόρατο κίνδυνο.Σήμερα που ο κοινωνικός ρόλος του στρατεύματος είναι ιδιαίτερα διευρυμένος, οφείλουμε όλοι να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που φροντίζουν για την ασφάλεια και την εθνική μας ακεραιότητα. 

Η Θήβα τιμά τα στελέχη και τα στρατευμένα νιάτα των ενόπλων δυνάμεων μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών της πόλης μας αλλά και των συμπολιτών μας, δίπλα σε όλες κι όλους όσους υπηρετούν την πατρίδα και είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τα ιδανικά μας και τις αξίες μας». 

Πρόγραμμα εορτασμού στη Θήβα

Γενικός Σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής μέχρι και την δύση του ηλίου 

1. Ώρα 08.00- Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία, με συμμετοχή τμήματος Στρατού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής

2. Ώρα 10.50 Έναρξη Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ομιλία από τον Υπολοχαγό (ΠΒ) Πυροβολικού κ. Ιωάννη Μπόγρη

Στην συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους:

α)Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Ταξίαρχο κ. Πασχάλη Χατζησταύρου

β) Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά

γ) Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικόλαο Σβίγγο

3.Μετά το τέλος της τελετής ο Δ/κτης Ανωτέρας Φρουράς θα δεξιωθεί τις Αρχές και τους πολίτες σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου