Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Θήβα 23/11/2009

 Με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και επιστημονικούς συνεργάτες του Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση συναντήθηκε την Παρασκευή 20/11 ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε Νίκος Σβίγγος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων όπου σε αυτό συμμετέχει και ο κ. Σβίγγος ενώ παρούσα ήταν επίσης η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βασιλική Τσόνογλου.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το καθεστώς προσλήψεων προσωπικού στους Φορείς Διαχείρισης και ιδιαίτερα στις Α.Ε των ΟΤΑ μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού ότι θα ενταχθούν στον ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σβίγγος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σε ότι αφορά την λειτουργία του ΧΥΤΑ Θήβας (2ης διαχειριστικής ενότητας Ν. Βοιωτίας) καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή την στιγμή λήγουν κάποιες συμβάσεις και θα πρέπει να ανανεωθούν ή να προσληφθεί νέο προσωπικό και αν η διαδικασία πρόσληψης ενταχθεί στον ΑΣΕΠ θα απαιτηθεί σίγουρα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι οδηγούμαστε σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ ή στην προβληματική του λειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού».

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΠΑΘ Α.Ε εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για το εάν ισχύει το προηγούμενο καθεστώς προσλήψεων και μέχρι πότε, με δεδομένο ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα το Προεδρικό διάταγμα το οποίο να δίνει την λύση στο τρόπο στελέχωσης και διορισμών των Ανώνυμων Εταιριών.

«Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ραγκούση να ισχύσει η μέχρι σήμερα ισχύουσα Κ.Υ.Α έτσι ώστε να δοθεί αμέσως η λύση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την δήλωση ότι “παγώνουν” όλες οι προσλήψεις. Δεν μπορεί να μην λειτουργούν οι ΧΥΤΑ. Απαιτούμε να γίνει κατανοητό το αίτημα μας. Διαπιστώσαμε μια καλή διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης λύσης από τους συνεργάτες του κ. Υπουργού και του κ. Υφυπουργού.

Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο με σεβασμό σκύβει στην διαβούλευση που γίνεται με τους φορείς ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και με τον καλύτερο τρόπο οι φορείς διαχείρισης» είπε ολοκληρώνοντας την δήλωση του ο κ. Σβίγγος.

Αμέσως μετά ο κ. Σβίγγος με την συνδρομή της Βουλευτή κ. Τσόνογλου συνάντησε στην Βουλή τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση όπου του επέδωσε φάκελο με τα αιτήματα του Δικτύου όπου αποφασίστηκε να προγραμματιστεί νέα συνάντηση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου