Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου της ΒΑΣΩ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ

 Η άοπλη εξέγερση των φοιτητών, το Νοέμβριο του 1973 στο Πολυτεχνείο, πάντα θα είναι σταθμός στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας και πάντα θα αποτελεί κορυφαία στιγμή των αγώνων της νεολαίας.

Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές, κατάφεραν με αυτοθυσία να καταλύσουν την τυραννία σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την εγκαθίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην χώρας μας.

Αποδίδουμε σήμερα, ελάχιστο φόρο τιμής, σε αυτούς που με αυταπάρνηση πίστεψαν στην ισότητα, στην ελευθερία, στην δημοκρατία, στους ρυθμιστές της μεταπολίτευσης, στον λαό που συμπαραστάθηκε στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κοινωνικοί αγώνες ποτέ δεν έχουν τέλος και ακόμη υπάρχουν ανεκπλήρωτα προστάγματα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Η ηρωική εξέγερση των φοιτητών το Νοέμβρη του 1973, ανήκει σε αυτούς που πίστεψαν στην δημοκρατία και καθημερινά κοπιάζουν να την περιφρουρήσουν.

Χρέος του καθενός απ’ εμάς είναι να σταθούμε μπροστά σ΄ αυτήν την θαυμάσια και πλατιά δημοκρατική πράξη και να την διαφυλάξουμε από την κατάχρηση και την χειραγώγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου