Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στο ΚΑΤΚ Ελαιώνα η Β.Τσόνογλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στο ΚΑΤΚ Ελεώνα
Το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων στον Ελεώνα επισκέφθηκε την Τρίτη η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη ενώ ανάλογες επισκέψεις είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και στις γυναικείες φυλακές ως μέλος του Τομέα Ισότητας.
Η κ. Τσόνογλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από την Διεύθυνση όσο και από το προσωπικό για την σημερινή κατάσταση του Κέντρου αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν και που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του.
Σε δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά:
«Η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου είναι απόλυτα αναγκαία, δεδομένου ότι η αύξηση των τοξικομανών ανάμεσα στους κρατούμενους, οι οποίοι και δεν υποβάλλονται σε κανενός είδος θεραπευτική αγωγή, προσλαμβάνει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις, οπότε και αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της αναμόρφωσης και του εξανθρωπισμού του σωφρονιστικού συστήματος.
Πολιτικές που μπορούν να στραφούν αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή είναι η συγκρότηση και αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα υπολειτουργούν από πλημμελές αριθμό προσωπικού, αποτελούμενο αποκλειστικά από κοινωνικούς λειτουργούς, και με ελλείψεις οι οποίες δυσχεραίνουν τόσο την επαφή με τους κρατούμενους, όσο και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.
Είναι απολύτως απαραίτητη η στελέχωση του Κέντρου με καταρτισμένους επιστήμονες, κοινωνιολόγους, εγκληματολόγους ψυχιάτρους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικότητες που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης είναι άγνωστες στο ΚΑΤΚ.
Επίσης πολύ σημαντική είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων απασχόλησης των κρατουμένων και η οργάνωση εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που μπορούν να συντελέσουν αποφασιστικά στη διαπαιδαγώγηση και την προετοιμασία των κρατουμένων για την κοινωνική τους επανένταξη.
Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται παρεμβάσεις για την προώθηση της εργασίας, της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των κρατουμένων και την ταχεία εφαρμογή των παραπάνω πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ θα παρέχει σε ακόμα περισσότερους κρατούμενους την δεύτερη ευκαιρία που ζητούν, την δεύτερη ευκαιρία που δικαιούνται και που η πολιτεία έχει την υποχρέωση να τους στηρίξει σε αυτήν τη μεγάλη απόφαση ζωής.
Για ένα καλύτερο αύριο, για ένα νέο ξεκίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου