Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ Ορχομενού για τον Καλλικράτη

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Σήμερα 28 Φεβρουάριου 2010 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών της Δ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διάταξης Διοικητική μεταρρύθμιση ¨Καλλικράτης¨.
Μετά από διαλογική συζήτηση η Γ.Σ κατέληξε ομοφώνα στο παρακάτω ψήφισμα.
1) Κατανοούμε και αποδεχόμαστε την ανάγκη αλλαγής του διοικητικού χάρτη της χώρας.
2) Συμφωνούμε επί της αρχής με το σχέδιο διαβούλευσης και με τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκρότησης των Δήμων όπως αυτά αναφέρονται και στις αποφάσεις του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε ΤΟ 2007 στην Κυλλήνη.

3) Ο Ορχομενός είναι πόλη με 6000 χρόνων ιδιαίτερα σημαντική ιστορική διαδρομή, ο δε νεώτερος Ορχομενός εμφανίζεται να ιδρύεται ως Δήμος από τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1835.
Ο νόμος του 1997 βρίσκει τον Ορχομενό με 7 γειτονικές κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 11.000 συμφώνα με την απογραφή του 2001.
4) Είναι ο τρίτος σε πληθυσμό δήμος στη Βοιωτία και πέμπτος σε όλη την περιφέρεια.
5) Είναι σε κομβική γεωγραφική θέση, στη βόρεια πλευρά της πεδιάδας Κωπαΐδας ,είναι το κέντρο βάρους των όμορων αγροτικών δήμων Ακραιφνείας –Χαιρώνειας και Δαύλειας.
6) Είναι αναμφισβήτητος ο ηγετικός του ρόλος διαχρονικά στην αγροτική ανάπτυξη του νομού, με αρχαιολογικούς χώρους κλασσικούς και βυζαντινούς με μεγάλες δυνατότητες για μια περεταίρω τουριστική ανάπτυξη.
7) Με διαχειριστική επάρκεια την όποια μόνο 212 δήμοι διαθέτουν από τους 1034 στην επικράτεια και οργανωμένες υπηρεσίες τεχνικές, οικονομικές, διοικητικές.
8) Η επικοινωνία-συγκοινωνία με τα διαμερίσματα, αλλά και με τους προαναφερόμενους Δήμους είναι και λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους ιδιαίτερα εύκολη.
9) Υπάρχει κοινωνική ομοιογένεια των κατοίκων χωρίς φυλετικές η άλλες διακρίσεις.
10) Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Πόλη ( ΙΚΑ, Τράπεζες, Ταχυδρομείο, κ.λπ.) είναι αποτελεσματικές και εύκολα προσβάσιμες.
Γιαυτό θεωρούμε αυτονόητη την αυτόνομη παραμονή, η τη συνένωση με τους προαναφερόμενους δήμους, το Δήμου Ορχομενού σε μια σύγχρονη αναπτυξιακή πορεία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών.
Καλούμε τις φωνές , που ζητούν την απορρόφηση του ιστορικού Δήμου Ορχομενού στο δικό τους Δήμο, να κατεβάσουν τους τόνους και να συζητήσουμε την πορεία ανάπτυξης της Περιφέρειας Λιβαδειάς μέσα από την αυτόνομη πορεία των δήμων και τον νέο ρόλο τους στην διοικητική ανασυγκρότηση που συντελείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου