Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Κάλυψη κενών θέσεων από εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κάλυψη κενών θέσεων από εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Υπουργού Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου στην ερώτηση που κατέθεσε στις 13/11/09 η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη με θέμα την πλήρωση θέσεων νηπιαγωγών και δασκάλων Νομού Βοιωτίας.
Έτσι με απόφαση της κ. Υπουργού τοποθετήθηκαν στη Βοιωτία οι εξής εκπαιδευτικοί:
Μία νηπιαγωγός στη Λιβαδειά,
Μία νηπιαγωγός στον Άγιο Θωμά,
Μια νηπιαγωγός στις Θεσπιές και
3 δάσκαλοι στη Λιβαδειά
Σε δήλωση της η κ. Τσόνογλου είπε χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστώ την κ. Διαμαντοπούλου για την ανταπόκριση της στο αίτημα του Νομού μας για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία μας.
Η προηγούμενη κατάσταση δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων και διόγκωνε την αγωνία των διδασκόντων, των μαθητών και των οικογενειών τους».

Η ερώτηση της κ. Τσόνογλου είχε ως εξής:
Κυρία Υπουργέ,Είναι γνωστές οι ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο Νομό Βοιωτίας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων και διογκώνει την αγωνία των διδασκόντων, των μαθητών και των οικογενειών τους.Ειδικότερα, στην επαρχία Θήβας παρά την ύπαρξη επαρκών αιθουσών νηπιαγωγείων παρατηρούνται ελλείψεις νηπιαγωγών όπως για παράδειγμαα) στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Θωμά, του διευρυμένου Δήμου Οινοφύτων, όπου φοιτούν περίπου 30 νήπια,β) στο δημοτικό διαμέρισμα Θεσπιέων, του διευρυμένου Δήμου Θεσπιέων, όπου φοιτούν 18 νήπια κι επίκειται η αποχώρηση της νηπιαγωγού λόγω τεκνοποιίας καιγ) στο ΣΤ΄ νηπιαγωγείο του Δήμου Θηβαίων, όπου φοιτούν περί τα 80 νήπια.Εν όψει των παραπάνω αναγκών,Ερωτάσθε:Εάν προτίθεστε ώστε άμεσα να ανοίξουν οι διαδικασίες πλήρωσης των ανωτέρω θέσεων στο Νομό Βοιωτίας καθώς και άλλων θέσεων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού.Η Ερωτούσα ΒουλευτήςΒασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου