Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Β. Τσόνογλου για την Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία, η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί για όλους όχι μόνον μια ημέρα ευαισθητοποίησης για όσους συνανθρώπους μας δίνουν την μάχη της επιβίωσης, αλλά και μια ευκαιρία επαναβεβαίωσης της βούλησης μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων, για άρση των αποκλεισμών και για την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών για την άνευ όρων ένταξή τους στην κοινωνία.

Ο πολιτισμός μας, η ανθρωπιά μας κρίνεται από πολλούς παράγοντες. Μα κυρίως κρίνεται από την καθημερινή μας ευαισθησία προς τα μέλη της κοινωνίας μας που υστερούν. Και αν θέλουμε να λεγόμαστε “άνθρωποι” οφείλουμε όλοι μας να ανοίξουμε δρόμους για την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Να συμβάλλουμε ο καθένας από την πλευρά του, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας και της εξασφάλισης της αυτονομίας τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια, άρση διοικητικών εμποδίων με στόχο την εξάλειψη κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και υπεράσπιση της ποικιλομορφίας της ανθρώπινης ύπαρξης.
"Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη για όλους μας".
Ας μη λησμονούμε εξάλλου ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οργανώσεις τους αποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα όλων των αναπτυξιακών διαδικασιών. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και να χαράξουμε το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα άτομα της κοινωνίας μας".

Σημειώνουμε ότι η κ. Τσόνογλου ως Μέλος της Ειδικής Επιτροπής των ΑμεΑ της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχε σε σύσκεψη της Επιτροπής όπου συζητήθηκαν προτάσεις και πρωτοβουλίες, παρουσία φορέων και των εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, για την πλήρη ενσωμάτωση τους στην κοινωνία αλλά και για ίσες ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου