Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Θ.ΣΚΟΥΜΑ & Κ.ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ TOY IOYΝIOY 2010

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Θ.ΣΚΟΥΜΑ & Κ.ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ TOY IOYΝIOY 2010
Ερώτηση 1η
Περί εμποροπανήγυρης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Στην πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. για την τέλεση της εμποροπανήγυρης στην οδό Πινδάρου είχαμε υποστηρίξει ότι απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις οποίες από τον Ιούνιο του 2008! είχαμε επισημάνει (βλέπε συνημμένο αντίγραφο της από 19.6.2008 ερώτησης μας). Πλην όμως ανεπίσημα πληροφορούμαστε, αφού δεν ενημερωθήκαμε για την διάταξη των παραγκών, ότι αυτές θα καταλάβουν μόνο το ένα ρεύμα της οδού Πινδάρου, το δε άλλο ρεύμα θα εξακολουθεί να υποδέχεται την συνήθη κυκλοφορία οχημάτων.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος,
Εάν όντως έχει σχεδιασθεί έτσι η εμποροπανήγυρης;
Έχει υπ’ όψιν του ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο και η λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα ακυρωθεί με περεταίρω υποβάθμιση του θεσμού, η δε κυκλοφορία κατά τις μέρες αυτές θα είναι προβληματική;
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η περίφημη «κυκλοφοριακή μελέτη» που από το 2007 μονότονα εξαγγέλλεται από τον κ. Δήμαρχο;……
συνημμένο το αντίγραφο της από 19.6.2008 ερώτησης μας:
(Θήβα, 19.6.2008
Ερώτηση περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης συνεχώς επιδεινώνεται.
Παρ’όλα αυτά παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία της πόλης που είχε προγραμματίσει και μελετήσει η προηγούμενη Δημοτική αρχή όπως:
Μονοδρόμιση της Λοξής Φάλλαγγος και Ηρακλέους με παράλληλη διάνοιξη της οδού Καμίτση.
Διάνοιξη της οδού Εκάβης για την αποσυμφόρηση της κορεσμένης Μακαρίου.(το έργο αυτό εγκαταλείφθηκε στο στάδιο της κατασκευής.)
Ρυθμιστική παρέμβαση στην οδό Πινδάρου.
Μονοδρόμιση της οδού Πολυνείκους με παράλληλη διάνοιξη της οδού Ιερέως Παπαγιάννη.
Ερωτάται ο Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος για ποιο λόγο εγκατέλειψαν τα έργα κυκλοφοριακής ανακούφισης της πόλης.
Εστω και τώρα επειδή οι ρυθμίσεις και τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία, να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2008, μαζί και με μία άλλη ρύθμιση που αφορά την μονοδρόμιση της οδού Αυλίδος από την διασταύρωση με Βουρδουμπά μέχρι και Χρ.Σμύρνης με κατεύθυνση προς Αγ. Θεοδώρους σε συνδυασμό με την αντιστροφή της σημερινής φοράς, της Χρυσοστόμου Σμύρνης. Έτσι, η είσοδος στην Καδμεία, θα γίνεται από Χρυσοστόμου Σμύρνης και Θρεψιάδου οι δε οδοί Αυλίδος (από Χρυς.Σμύρνης μέχρι Βουρδουμπά) και Τσεβά απαλλάσσονται από την πυκνή κυκλοφορία και διατίθενται η μεν πρώτη (Αυλίδος) για στάθμευση που θα διευκολύνει και την λειτουργία της Λαϊκής αγοράς η δε δεύτερη (Τσεβά) για ελεύθερη κίνηση των πεζών μια και ταυτίζεται με τμήμα του αρχαιολογικού περίπατου.
οι ερωτώντες
Α. Σκούμας
Κ. Κουρκούτης)

Ερώτηση 2η
Περί «της πορείας τακτοποίησης των ημυυπαίθριων χώρων»
Από τις 28 Απριλίου 2010 με την δημοσίευση του Ν.3843/2010 άρχισε η διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, των χώρων pilotis και των υπογείων που έχουν αλλάξει χρήση. Με την τακτοποίηση καταβάλλονται ειδικά πρόστιμα (άρθρο 6), αποδίδονται στο ΕΤΕΡΠΣ και εν συνεχεία το ποσό κατανέμεται στους Ο.Τ.Α. στα όρια των οποίων βρίσκονται ακίνητα η υπέρβαση των οποίων τακτοποιείται (άρθρο 7).
Επειδή η συνεπής εφαρμογή του Νόμου 3843/2010 θα εξασφαλίσει πόρους για να διατεθούν σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 7.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος,
Να πληροφορήσει το σώμα για τον αριθμό αιτήσεων τακτοποίησης υπερβάσεων που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.
Ποιές ενέργειες πρόκειται να λάβει ώστε να σπεύσουν οι υπόχρεοι και οι κατασκευαστικές εταιρείες να υποβάλλουν αιτήσεις δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στο τέλος του έτους.
3η ΕΡΩΤΗΣΗ
Σχετικά με την συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη επιμονή του Δημάρχου να μην προβαίνει στην αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων .
Σε ερώτησή μας στο δημοτικό έλεγχο τον Ιούνιο 2009 και τον Ιανουάριο 2010, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ρωτούσαμε για την άρνηση καθαίρεσης των διαφημιστικών πινακίδων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με διαφημιστική εταιρεία από το 2008. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι διαφημιστικές πινακίδες είναι παράνομες σύμφωνα με το νόμο. Ειδικότερα κατά την έννοια των διατάξεων αυτών, αποκλείεται η τοποθέτηση τέτοιων πινακίδων διαφημίσεων επί του οδοστρώματος ή του πεζοδρομίου.
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ισχύει πλήρης απαγόρευση τοποθέτησης τέτοιων διαφημιστικών πινακίδων και πλαισίων.
Μάλιστα στείλαμε σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκ του οποίου προέκυψε προτροπή προς τον κ. Δήμαρχο να υλοποιήσει σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη του τις παρατηρήσεις μας. Ήδη σε πολλές πόλεις οι πινακίδες αυτές αφαιρούνται ήδη από τους Δημάρχους ή τους Περιφερειάρχες. Πλην όμως ο κ. Δήμαρχος, εν πλήρη γνώση του, παρά το γεγονός ότι παραδώσαμε και σχετική απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας από τον Ιούνιο του 2009, συνεχίζει να αρνείται την αφαίρεση των πινακίδων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος:
1)Για ποιους λόγους δεν έχει ξηλώσει ακόμα τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες,;
2)Πρόκειται –έστω και τώρα μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που γνωρίζει το θέμα και την απάντηση της Περιφέρειας - να αφαιρέσει τις πινακίδες αυτές που παράνομα τοποθετήθηκαν και παρανόμως παραμένουν τη θέση τους;

4η Ερώτηση
σχετικά με την απόκτηση χώρου στο 274 Ο.Τ. και απόδοση του στην κοινή χρήση (υπόθεση Στάικου).
Παρά τις κατ’ επανάληψη ερωτήσεις μας. και παρά την πάροδο διαστήματος σχεδόν δύο ετών από την αίτηση (αρ. πρωτ. Αίτησης 8299/1-8-2008) όλων των κατοίκων της περιοχής, και τη λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, και παρά τη διαβεβαίωση τον Ιούνιο 2009 του κ. Δημάρχου ότι προχωρά η διαδικασία, εντούτοις το ζήτημα είναι προφανές ότι έχει παραπεμφθεί στις καλένδες και καμία πληροφόρηση δεν έχουμε και επανερχόμαστε υποβάλλοντας το παρόν ερώτημα.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος, γιατί δεν εκτελεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
5η Ερώτηση
σχετικά με την πεζογέφυρα στην Πλακιώτισσα για το 2ο δημοτικό σχολείο .
Για πολλοστή φορά υποβάλλουμε την ίδια ερώτηση, για το ίδιο θέμα:
Δυστυχώς καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχουμε σχετικά με την κατασκευή γέφυρας στην Πλακιώτισσα για την πρόσβαση των παιδιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος να μας απαντήσει γιατί εγκαταλείφθηκε το έργο αυτό και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν αναδειχθεί από μελέτη στα τέλη του 2006.
6η Ερώτηση
σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του ΓΠΣ.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος ποια η τύχη της μελέτης του ΓΠΣ και αν έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
7η Ερώτηση
ΣΧΕΤΙΚΑ με την Ανατολική Περιφερειακή Οδό και την οδό Μακαρίου
Σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, είχαμε πάρει την ρητή δέσμευση από τον κ. Δήμαρχο ότι μέσα στο 2009 θα κατασκευαζόταν πλήρως η οδός Μακαρίου, με ποσό 600.000 €, το οποίο είχε διασφαλιστεί από την Περιφέρεια Σ. Ελλάδας. Ήδη αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ευσταθεί.
Επίσης σε πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και κυβερνητικών βουλευτών, υπήρξε ανακοίνωση για ολοκλήρωση των υπολοίπων μελετών της Ανατολικής Περιφερειακής οδού, χωρίς όμως καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος :
Α) Ποια είναι η εξέλιξη για το θέμα της οδού Μακαρίου.
Β) Ποια η εξέλιξη για το θέμα της Ανατολικού Περιφερειακού δρόμου;
8η Ερώτηση
περί της πράξης εφαρμογής στην συνοικία Πινδάρου
Ζητάμε να μάθουμε τι πρόκειται να κάνει μέχρι τέλους της θητείας του, το 2010, ο κ. Δήμαρχος με το θέμα της πράξης εφαρμογής στην συνοικία Πινδάρου, και για τα ακυρωθέντα από τον κ. Δήμαρχο έργα κατασκευής δικτύων στην Περιοχή της Πράξης Εφαρμογής στη συνοικία Πινδάρου μέχρι τέλους του 2010 (ολοκλήρωση θητείας του κ. Δημάρχου).
9η Ερώτηση
ΣΧΕΤΙΚΑ με τον διαγωνισμό για το πληροφοριακό σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Θηβαίων:
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό αυτό, η εταιρεία που επελέγη και ήταν αυτή που έφτιαξε τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου, είχε την ακριβότερη προσφορά, και την ακριβότερη προσφορά ετησίου κόστους συντήρησης (145.949 +ΦΠΑ = 173.680,47 € και ετήσιο κόστος συντήρησης 15.353 €), αλλά επελέγη λόγω καλύτερης τεχνικής προσφοράς.
Μάλιστα την ίδια ιστοσελίδα ακριβώς είχε φτιάξει και ο Δήμος Λιβαδειάς, όπως είδαμε σε τοπικό Blog.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος να μας πληροφορήσει ποιο είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά, βάσει των οποίων επιλέχθηκε ως τεχνικά καλύτερη η τεχνική προσφορά της επιλεχθείσας εταιρείας;
10η Ερώτηση
ΣΧΕΤΙΚΑ με την οριοθέτηση ρεμάτων και επεμβάσεις στο ρέμα Νεοχωρακίου
Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Βοιωτίας, με έγγραφο της στις 31/07/2009 ζήτησε την οριοθέτηση των ρεμάτων που βρίσκονται εντός του Δήμου Θηβαίων.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πόσα ρέματα έχουν οριοθετηθεί από το Δήμο Θηβαίων, κατόπιν αυτού του εγγράφου.
Επίσης ζητούμε να μάθουμε ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου Θήβας (επομένως και της ΔΕΥΑΘ) για τις επεμβάσεις που ζητήθηκαν σε τμήμα του ρέματος Νεοχωρακίου, για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
Επίσης ποια η τύχη της μελέτης σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης-ρέματος στο Νεοχωράκι και ποια η εξέλιξη μέχρι σήμερα.
11η Ερώτηση
Περί της κατάργησης της ΔΕΠΟΔΑΘ από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Ο κ. Δήμαρχος σε πρόσφατη συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», διαβεβαίωνε το σώμα ότι το άρθρο 104 του Νόμου «περί κατάργησης της ΔΕΠΟΔΑΘ», θα τροποποιείτο έτσι ώστε να καταστεί επιχείρηση ειδικού σκοπού όπως η ΔΕΥΑΘ.
Πλην όμως ο νόμος πέρασε χωρίς την τροποποίηση του άρθρου 104
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:

Εξακολουθεί να παραμένει θιασώτης και ένθερμος υποστηρικτής του
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που καταργεί την ουσία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθιερώνοντας απόμακρες ως προς τον πολίτη αρχές, όπως και στην περίπτωση των φορέων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων;
Θήβα 21-06-2010
Οι ερωτώντες

Α. Σκούμας - Κ. Κουρκούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου