Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Από τον θρησκευτικό σύλλογο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΛΟΚΤΕΝΗΣ
Με την αγαστή συνεργασία του Δημάρχου Θήβας κ. Σβίγγου, και των μελών της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας του κ. Μ. Λύγγου.

Μετά την πρωτοφανή για δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή να αποδίδει τιμές και διαχρονικότητα (με την απόφασή της για μετονομασία της δημοτικής οδού Κιθαιρώνος σε οδό Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου) στον εκ των 12 «Ιερωνυμικών» (δηλαδή αυτών των μητροπολιτών που ενθρονίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας από τον Ιερώνυμο τον Α΄) αποβιώσαντα πια, Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο, έκπτωτο με την 7/1974 συντακτική πράξη της Ιεραρχίας, αλλά κυρίως έκπτωτο στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, λόγω των υπηρεσιών του προς την επτάχρονη φασιστική δικτατορία, ο Θρησκευτικός Σύλλογος «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ο ΚΑΛΟΚΤΕΝΗΣ», που είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα, διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση με την ευκαιρία της μετονομασίας της Οδού Κιθαιρώνος σε οδό Μητροπολίτη Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου.
Επισημαίνουμε ότι αυτό αποτελεί ξεκάθαρη χουντική πρόκληση, αφού κατά τη διάρκεια της επτάχρονης χούντας, πολλοί αγωνιστές της δημοκρατίας οδηγήθηκαν στις φυλακές και στις εξορίες, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συμπολίτες μας, όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Θήβας Τάκης Κόλλιας (Μπελιάς), που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, ο επίσης πρώην αντιδήμαρχος Θήβας Μιχάλης Δεληκωνσταντής κ.α., ενώ την ίδια περίοδο, ο περί ου ο λόγος τιμώμενος απ’ τον ανωτέρω σύλλογο, Κωνσταντίνος Σακελλαρόπουλος, ως μητροπολίτης (από 18-02-1968 έως την πτώση της χούντας) Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, υμνούσε την χούντα, όπως με εγκύκλιο του: «Η Εθνική Κυβέρνησις έχει επιτελέσει τεράστιον εθνικόν έργον. Το σύνθημα του προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», μοναδικόν και ιστορικόν, ήχησεν ως εγερτήριο σάλπισμα».
Η δημοτική αρχή του κ. Σβίγγου ικανοποιώντας το αίτημα για την μετονομασία της οδού με το όνομα του εκλεκτού της χούντας αποβιώσαντος ιερέα, συμμετέχει ενσυνείδητα στην δίχως όρους και αρχές πολιτική λειτουργία, με μοναδικό στόχο την είσπραξη εκλογικών οφελών. Η ιστορική και πολιτική μνήμη, του λαού μας, αλλά και των αυτοδιοικητικών στελεχών που πάλεψαν κατά της χούντας, και όλων των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη μας να αντισταθούμε στην ιστορική λήθη και την πολιτική αυτή εκτροπή και να ενημερώσουμε τους πολίτες για την πρωτοφανή πρόκληση να ονομάζονται δρόμοι της πόλης με ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τη χούντα.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη πρέπει να αναστραφεί τώρα. Καλούμε τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση και ζητούμε την ανάκληση από τη δημοτική πλειοψηφία της μετονομασίας της οδού Κιθαιρώνος. Η πρόκληση δεν θα περάσει.
Θήβα 14-06-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου