Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση - απάντηση στην ΣΚΥΤΑΛΗ

Ανακοίνωση
Μια απάντηση στην «ΣΚΥΤΑΛΗ»:
ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ
για την συγκάλυψη της υπόθεσης της ΤΕΡΑ και τη δημιουργία σύγχυσης
Με καθυστέρηση 2,5 ετών η εφημερίδα «ΣΚΥΤΑΛΗ», αποφάσισε να ασχοληθεί με την υπόθεση της ΤΕΡΑ, ώστε για άλλη μια φορά να υπηρετήσει τα παρασκηνιακά παιχνίδια των ομάδων νομής εξουσίας της πόλης.
Το εκκωφαντικά αστείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι η ΣΚΥΤΑΛΗ, δεν αναφέρεται στους συμβούλους της πλειοψηφίας, (στους οποίους συμπεριλαμβάνεται τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βενιζέλος, επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Πέππα στη ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α Ε, που εκδίδει τη ΣΚΥΤΑΛΗ όσο και ο κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ) που ψήφισαν την χαριστική πράξη δωρεάς στην ΤΕΡΑ των 180.000 €, αλλά διερωτάται γιατί κάναμε την προσφυγή εμείς δηλ. οι δημοτικοί σύμβουλοι Σκούμας και Κουρκούτης «χωρίς να δώσουμε το καταστατικό»!!!.
Δεν ασκεί καμία κριτική στην μείζονα (συντηρητική) μειοψηφία, παρά το ότι δεν έκανε καμία ενέργεια για το θέμα. Επιτίθεται σε μας, δηλαδή εμένα και τον κ. Κουρκούτη, που εναντιωθήκαμε με ουσιαστικές ενέργειες :
Ασκήσαμε προσφυγή που έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος προσέφυγε εναντίον της απόφασης του Γ. Γ. της Περιφέρειας, στην Επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/2006, η οποία έκρινε ότι δεν έχουμε ως δημοτικοί σύμβουλοι, έννομο συμφέρον !!! και έκανε δεκτή την προσφυγή του Δήμου και ακύρωσε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Η συνέχεια γνωστή με την επιστολή μας, στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια, ο κ. Πέππας και κατ’ ακολουθία η «ΣΚΥΤΑΛΗ», τα γνώριζε όλα αυτά, αλλά «εποίησε τη νήσσαν».
Σήμερα, που το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα ξανά με το υπ’ αριθμ. 25425/12-05-2010 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, το οποίο προέκυψε μετά από την από 21-12-2009 επιστολή μας στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών και την από 22-4-2010 αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δρίτσα και Παπαδημούλη, η ΣΚΥΤΑΛΗ και ο ιθύνων νους αυτής κ. Πέππας, κάνουν και τους τιμητές!!!. Πού ήταν όλο αυτό το διάστημα το «έντυπο»; Γιατί δεν δημοσιοποιούσε το θέμα;
Εμφανίστηκε τώρα, για να θολώσει τα νερά της υπόθεσης ΤΕΡΑ, και κυρίως για να αποκρύψει δια της δήθεν αποκάλυψης (που έχει γίνει εδώ και 2,5 χρόνια από μας), τις στενές σχέσεις και διαδρομές της εφημερίδας «ΣΚΥΤΑΛΗ» με τον κ. Σβίγγο και τον κ. Κατσιμπάρδη, και τον κοινό παρανομαστή όλων αυτών, δηλαδή τον στενά συνδεόμενο με όλους αυτούς κ. Κώστα Βενιζέλο, αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη τόσο του κ. Κατσιμπάρδη όσο και του κ. Πέππα. Αυτές οι στενές σχέσεις, αποκαλύπτουν τα σχήματα και τις πλοκές που ανέπτυξαν οι παραπάνω για να δεσμεύσουν την πόλη στους προσωπικούς σχεδιασμούς τους και που η υπόθεση της ΤΕΡΑ αναδεικνύει ολοφάνερα .
Επιχειρεί λοιπόν, με τα παραπλανητικά αυτά δημοσιεύματα, να αποπροσανατολίσει δια της απόδοσης ευθύνης στην προηγούμενη δημοτική αρχή για άσχετο και εντελώς ανεπίληπτο θέμα, με ολοφάνερο σκοπό να θολώσει το σκάνδαλο της ΤΕΡΑ και να δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες. Το σκάνδαλο της ΤΕΡΑ όμως, δεν μπορεί να αποκρυφτεί, ούτε και οι πρωταγωνιστές του.
Θήβα 25-05-2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου