Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Δελτίο τύπου Θανάση Σκούμα

ΣΚΟΥΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Θήβα 26-05-2010
Δημοτικός Σύμβουλος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη συνεδρίαση της 19-05-2010 καταθέσαμε προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα:
«ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Δήμος Θηβαίων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων, για να μην ισχύσει το κοινωνικά άδικο, αναποτελεσματικό και κοινωνικά και λειτουργικά μη εφαρμόσιμο νέο ασφαλιστικό, που γνωστοποίησε η κυβέρνηση.
Τα «τρία ΔΕΝ», αντικαταστάθηκαν, με το «ΝΑΙ ΣΕ Όλα», που επέβαλλε η «Τρόικα» με το μνημόνιο και αποδέχθηκε χωρίς ενστάσεις η Ελληνική Κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη συντριβούν τα δικαιώματα τους στην κοινωνική ασφάλιση, να μην καταργηθεί η τριμερής χρηματοδότηση, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μην μειωθούν οι συντάξεις. Διαμαρτύρονται γιατί, η κυβέρνηση ακολουθώντας τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές, καταστρέφει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για να διευκολύνει την κερδοφορία της μεγάλης οικονομικής ελίτ.
Ο Δήμος της Θήβας, αλληλέγγυος στα αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους και ζητά:
Να ανακληθούν τα οικονομικά μέτρα και το μνημόνιο με την «τρόικα» που οδηγούν τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και την Ελληνική Οικονομία στην ύφεση και την καταστροφή.
Να ανακληθεί το νέο ασφαλιστικό και να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του Επιστημονικού Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ.
Ζητάμε την ανάκληση όλων των αντιλαϊκών μέτρων, και την ανάκληση του νέου ασφαλιστικού.
Να δημοσιευτεί το παρόν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Θήβα 19-05-2010
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων»
Μετά την κατάθεση του παραπάνω ψηφίσματος, ο δήμαρχος κ. Σβίγγος, αντέδρασε έντονα εναντίον του παραπάνω ψηφίσματος που καταθέσαμε, και είπε ότι τα μέτρα πάρθηκαν για τη σωτηρία της πατρίδας και ήταν αναγκαία. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαμμής διατύπωσε άλλο ψήφισμα, για να διαφοροποιηθεί, χρησιμοποιώντας μέρος από το δικό μας και μετά υποβλήθηκαν προς ψήφιση τα δύο ψηφίσματα. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο κ. Μαμμής αποσιώπησε ότι υποβλήθηκε το ψήφισμα από μας, το οποίο δεν υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό μάλιστα, παρά το γεγονός ότι έγινε και επισήμανση να αναφέρεται στη δημοσίευση η υποβολή του ψηφίσματος μας. Η μη αναφορά στην ανακοίνωση της υποβολής του ψηφίσματος μας το οποίο μειοψήφισε, παραποιεί την πραγματικότητα και δημιουργεί σύγχυση, ως προς την αλήθεια και ως προς την πραγματική βούληση μας ως μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αποκρύπτει κυρίως, ότι την πρωτοβουλία για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, εναντίον των αντιλαϊκών μέτρων και του ασφαλιστικού της κυβέρνησης, την είχαμε εμείς που καταθέσαμε το ψήφισμα, ενώ η δημοτική αρχή αντέδρασε και επέλεξε την παραποίηση του.
Και τέλος αποτελεί ατόπημα, που απαιτεί επανόρθωση.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ
Θήβα 26-05-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου