Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑΣυνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με εκπροσώπους του Ι.Τ.Α.Π.Κοινές δράσεις για συγκεκριμένες λύσειςΣυνάντηση είχε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων με εκπροσώπους του «Ινστιτούτου για την Τοπική Αειφόρο Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό» (Ι.Τ.Α.Π.) που έχουν συστήσει οι κάτοικοι του Ασωπού και της Μεσσαπίας για να αντιμετωπίσουν την υποβάθμιση των περιοχών τους. Σκοπός ήταν η ανακίνηση της συζήτησης για την «περιβαλλοντική τραγωδία» του Ασωπού, που συνεχίζεται, η προώθηση συγκεκριμένων λύσεων και η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών. Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων παραβρέθηκαν οι Νίκος Χρυσόγελος, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Μαρία Βιτωράκη και του Ι.Τ.Α.Π. ο πατέρας Ιωάννης Οικονομίδης και ο Αθανάσιος Παντελόγλου. Οι δύο πλευρές κατέληξαν να διεκδικήσουν από κοινού:
· Την παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού σ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής, με πιθανή κατασκευή κεντρικού διυλιστηρίου
· Τον ολοκληρωμένο έλεγχο των βιομηχανιών της περιοχής, με επανεξέταση των αδειών που υπάρχουν και αναθεώρηση των κανόνων για την παροχή τέτοιων αδειών
· Εξυγίανση των οικοσυστημάτων που έχουν πληγεί, με ευθύνη των βιομηχανιών που προκάλεσαν τις βλάβες στο περιβάλλον και επιμερισμό σ’ αυτές του κόστους.
· Λειτουργία στο χώρο ενός «Πράσινου Παρατηρητηρίου», με στήριξη και των Ο.Π. Πληροφορίες: Μαρία Βιτωράκη 6977523766

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου