Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

Απεργούμε 22 Απρίλη και 4 Μάη

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 14 ΜΑΗ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ σημαίνει
ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ χιλιάδων ωρομισθίων και αναπληρωτών.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ», αποσυνδέοντας έτσι πλήρως το πτυχίο από το επαγγελματικό δικαίωμα, την ίδια ώρα μάλιστα που το αναγνωρίζει στα κολέγια και τα κέντρα ελευθέρων σπουδών.
ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ των μονίμων μέχρι και 5 ΩΡΕΣ, επιβάλλοντας την υποχρεωτική και απλήρωτη υπερωρία
ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ, με την παραπλανητική ορολογία «του μέντορα»
ΕΙΣΑΓΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, στα πλαίσια της εφαρμογής του αντιδραστικού «Καλλικράτη» και μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε δημοτικούς υπαλλήλους.


Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

ΜΜΕ, πολιτικάντηδες, «έγκριτο» οικονομολόγοι, ο Πρετεντέρης παρέα με το Μίχαλο και οι κυβερνώντες υπάλληλοι της WALL STREET, χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, σε έχουν σχεδόν πείσει ότι αυτοί που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα με δεκαετίες λιτότητας, για να έχουμε το σημερινό μαύρο αποτέλεσμα, τώρα –με τις πολιτικές της απίστευτης εξαθλίωσης του κόσμου της δουλειάς– θα βγάλουν τη χώρα απ’ την κρίση. Σε έχουν σχεδόν πείσει πως αυτοί που τζόγαραν στα δομημένα και άδειασαν σε μια νύχτα τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί πάλι θα εξυγιάνουν το ασφαλιστικό σύστημα που μας πάει σε δουλειά ως το θάνατο. Σε έχουν σχεδόν πείσει πως τα τρωκτικά των τραπεζών, που ζητούν πέρα από σπαρταριστό χρήμα, την ίδια μας τη ζωή, εγγυώνται το μέλλον των παιδιών μας με όρους δουλοπαροικίας. Σε έχουν σχεδόν πείσει πως «πατριωτισμός» σημαίνει ραγιαδισμός και πως η υποταγή, ή το πολύ-πολύ η γκρίνια καφενείου, είναι η μοίρα μας.

Εμείς δεν επιχειρούμε να πείσουμε για τα αυτονόητα. Επικαλούμαστε την ανάγκη να υπερασπιστούμε τη ζωή, την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, που πάει πραγματικά πέρα από τις αποσπασματικές απεργίες, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με ΑΠΕΡΓΙΑ και στις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Όλοι αυτοί που υποκριτικά καμώνονται ότι νοιάζονται για τα παιδιά, τα αφήνουν μόνα και ανοχύρωτα στη μεγαλύτερη , μετά την Κατοχή, επίθεση. Γενικευμένη ελαστικοποίηση της δουλειάς, άθλιες αμοιβές, ανεργία που ξεπερνά το 30% σήμερα και καλπάζει ανοδικά, ακρίβεια, φτώχεια και δουλειά ως το θάνατο είναι το μέλλον που τους σχεδίασαν. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΑΥΡΙΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ

Η αντίθεση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ περισσότερο η αντίσταση σ’ αυτές, ισοδυναμούσε μέχρι πριν λίγο καιρό, σχεδόν με βλασφημία. Η αναφορά στη συμφωνία του Μάαστριχτ, τη συνθήκη της Λισσαβόνας και άλλων κακόφημων πρωτοκόλλων και επιτροπάτων που καθόρισαν την πορεία της χώρας –πάντα βέβαια με προαπαιτούμενα την υποταγή και συνενοχή των εγχώριων κυβερνήσεων και τη δική μας ηθελημένη άγνοια ή απάθεια– ισοδυναμούσε με κολάσιμο αμάρτημα. Η υποταγή στα κελεύσματα της Ε.Ε. αποτελούσε, στα μυαλά των περισσοτέρων ανθρώπων, σχεδόν φυσικό φαινόμενο. Η απαρέγκλιτη εφαρμογή των οδηγιών της, είχε πάρει τις διαστάσεις νομοτέλειας. Έτσι φτάσαμε να έχουμε ισοπεδωμένη την παραγωγική βάση της χώρας, τιναγμένα στον αέρα το γεωργικό και το εμπορικό ισοζύγιο, κουρελιασμένη τη νομοθεσία και τις επιταγές του ελληνικού συντάγματος, ρημαγμένες τις σχέσεις με χώρες με τις οποίες υπήρχε παραδοσιακή συνεργασία (Αραβικές, Μέση Ανατολή κλπ).

Ένα όμως από τα χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης, ήταν και παραμένει η αποκάλυψη μεγάλων αληθειών. Η Ε.Ε., μέσα από την οικονομική κρίση, αποκάλυψε όλη την αποκρουστική της γύμνια. Αυτό που μέχρι πριν λίγο ονομαζόταν ‘ευρωπαϊκή αλληλεγγύη’ αποδείχτηκε μια επικίνδυνη λυκοφιλία. Οι απόγονοι του Μέτερνιχ αποδείχτηκαν το ίδιο αιμοβόροι…

Τα παραμύθια τελείωσαν
Η συνθήκη του Μάαστριχτ απαγορεύει την εσωτερική χρηματοδότηση των ελλειμμάτων με την κοπή νέου νομίσματος από τα κεντρικά πιστωτικά ιδρύματα και υποχρεώνει την κάθε χώρα-μέλος να προσφεύγει για δημόσιο δανεισμό στις αγορές χρήματος. Έτσι, εκ προοιμίου, όχι απλώς αφήνει αλλά υποχρεώνει τις κρατικές οικονομίες να γίνονται βορά των χρηματοπιστωτικών λύκων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δανείζει τις εμπορικές τράπεζες με επιτόκιο 1% προκειμένου, με τη σειρά τους αυτές, να δανείζουν με επιτόκιο 5%. Όχι μόνο δεν αποτρέπει αλλά επιβάλλει την άγρια τοκογλυφία.
Η Ε.Ε. επέβαλε την αποψίλωση της παραγωγικής βάσης: α) με συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής από το 25% στο 6% , με αποτέλεσμα το κάποτε πλεονασματικό γεωργικό ισοζύγιο να έχει μετατραπεί σε βαθιά ελλειμματικό. Έτσι, από χώρα εξαγωγής πλήθους αγροτικών προϊόντων, εισάγουμε σήμερα ακόμη και τα κρεμμύδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγωγές φτάνουν σήμερα μόλις το 30% των εισαγωγών. Αυτό από μόνο του τινάζει στον αέρα την ελληνική οικονομία. Επιπλέον, η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, στο όνομα της ‘ελεύθερης’ αγοράς και της ‘ανταγωνιστικότητας’, άφησε τους παραγωγούς έρμαια στους στυγνούς εκβιασμούς των μεσαζόντων, που παίρνουν την παραγωγή τους για ένα κομμάτι ψωμί και τη διαθέτουν στα ράφια των καταστημάτων σε δεκαπλάσιες τιμές. Και επιπλέον, το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ αποφάσισε το 2009 τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για την αγορά αγροτικής γης. Οι επιχορηγήσεις, όπως και οι υπόλοιπες κοινοτικές επιδοτήσεις, πάνε στις τσέπες μεγαλοτσιφλικάδων και οδηγούν σε μια όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης στους λίγους. β) με την επιβολή κρατικών επιδοτήσεων σε δήθεν προβληματικές επιχειρήσεις, που πήραν το ζεστό δημόσιο χρήμα και έγιναν καπνός, αποκομίζοντας ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από ακόμη φτηνότερες αγορές εργασίας κι αφήνοντας εδώ ακόμη λιγότερο χρήμα στο δημόσιο κορβανά και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία.
Η Ε.Ε. επέβαλε τη μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων του κεφαλαίου, με το επιχείρημα της ενθάρρυνσης της ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που βρίσκει σήμερα επίσημα το 29% των νέων στην ανεργία.
Η Ε.Ε. κατεύθυνε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Με την επίβλεψη της Κομισσιόν έγινε η αποκρατικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα, το ξεπούλημα του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών, των λιμανιών, των δρόμων, των ολυμπιακών ακινήτων κλπ. (Να σημειώσουμε εδώ με την ευκαιρία ότι στην περίπτωση της Ολυμπιακής, το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε για αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ, 20 φορές περισσότερα απ΄ όσα εισέπραξε!)
Η Ε.Ε. ξεκίνησε από το Μάαστριχ και προχώρησε, για να γίνει ακόμα πιο ανάλγητη, ως την οδηγία Bolkenstein. Η οδηγία αυτή αποτελεί στην πραγματικότητα την ακραία μορφή καταλήστευσης της εργασίας στην Ευρώπη.
Η Ε.Ε. είναι σήμερα αυτή που, στο όνομα του Προγράμματος Σταθερότητας, τσακίζει κάθε έννοια εργασιακής αξιοπρέπειας, απαιτώντας οικονομική συρρίκνωση στο ήδη ισχνό εισόδημα των εργαζόμενων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, διεύρυνση της ελαστικοποιημένης εργασίας, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των φορολογικών συντελεστών, με μια κουβέντα, επιβάλλει την εξαθλίωση.


Έχει γίνει πια σαφές στα μυαλά και των πιο αφελών ότι τα μόνα σύνορα που έχει καταργήσει η Ε.Ε, είναι αυτά που αφορούν στην ανεμπόδιστη διακίνηση των κεφαλαίων για την αποκομιδή τρελών κερδών, ενώ υψώνει τείχη ανάμεσα στην Τριανδρία (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία) και τον εκμεταλλευόμενο Νότο. Οι ιδεολογικοί και ταξικοί της στόχοι για απόλυτη νεοφιλελεύθερη προσαρμογή κρίθηκε ότι είναι πιο επιτεύξιμοι σε συνθήκες κρίσης και η Ελλάδα, με τη δεδομένη δικομματική υποτέλεια, προκρίθηκε ως η πιο κατάλληλη πειραματική εφαρμογή.
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ –ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ– ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27/4, 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου