Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Παρεμβάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερεικό Συμβούλιο

Για την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις

Λαμία 10/03/2011
Προς : Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
Στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας και με τις χιονοπτώσεις, η εθνική οδός που διασχίζει την περιοχή μας, βρέθηκε στο έλεος των καιρικών συνθηκών, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία και να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα όσοι προσπάθησαν να τη διασχίσουν.Τα καιρικά φαινόμενα, πολύ περισσότερο όταν είναι προβλεπόμενα, δεν οδηγούν αναγκαία και αναπόφευκτα σε αποδιοργάνωση της κυκλοφορίας, αφού υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα και οι τεχνικές δυνατότητες αντιμετώπισης των συνεπειών τους.
Η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε οφείλονταν σε ανεπαρκή δραστηριοποίηση των αρμοδίων και φυσικά δεν ξεχωρίζουμε τις ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης από αυτές των εταιριών που εκμεταλλεύονται την εθνική οδό.
Με εύσχημο τρόπο το αρμόδιο Υπουργείο κατηγόρησε την εταιρεία, που το ίδιο αναγόρευσε σε διαχειριστή της εθνικής οδού, προσπαθώντας «να βγει λάδι».
Είναι χαρακτηριστικό. Δεν λένε κουβέντα πως όλα τα προβλήματα οφείλονται στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που λειτουργεί η εταιρεία , κυνηγώντας το μεγαλύτερο κέρδος. Πως κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα έξοδα, όταν τα έσοδα της από το χαράτσι των διοδίών είναι πολλά και προστατεύονται προκλητικά από την ίδια την Κυβέρνηση.
Κανείς δε λέει τίποτε για το ότι οι συμβάσεις παραχώρησης σημαίνουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της κυβέρνησης, της ΝΔ και όσων δυνάμεων προπαγανδίζουν τον αποδοτικό ιδιωτικό τομέα , δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο.
Παραπλανώντας το λαό για τα καλά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν τον αφήνουμε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, από όσα γίνονται γύρω του.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και φυσικά το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για τον απαράδεκτο χαρακτήρα και τα φτωχά αποτελέσματα των συμβάσεων παραχώρησης και των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Κοινοποίηση: κ. Περιφερειάρχη , Κλέαρχο Περγαντά

Χρονάς Τάσος
Γκικόπουλος Γιώργος
Ντούρου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου